Russische interesse in Paxful’s P2P Platform schommelt 350%.

Paxful heeft gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat het gebruik van zijn peer-to-peer handelsplatform in Rusland toeneemt.

Gegevens van de Bitcoin (BTC) marktplaats Paxful laten een enorme toename zien van de interesse in cryptocurrency peer-to-peer handel in Rusland, met een groei van 350% op jaarbasis (YoY).

Volgens de studie ziet Paxful nu, vanaf de periode mei 2019 tot mei 2020, een gemiddeld maandelijks handelsvolume van $4M in Rusland. Het bedrijf zegt dat dit aantal „de verwachtingen overtreft“, samen met de YoY-gebruiksverhogingscijfers.

De laatste drie maanden zagen we een stijging van 42%, waarbij in mei de beste maandelijkse prestaties werden geregistreerd te midden van de COVID-19 pandemie. Het virus is volgens Paxful een van de belangrijkste aanjagers van de groei.

Gebrek aan vertrouwen in Russische banken

In een gesprek met Bitcoin Up gaf Ray Youssef, CEO van Paxful, zijn mening over de redenen achter de piek. Hij zei dat er een „sterk geloof in de toekomst van de cryptografie“ was, gecombineerd met een „gebrek aan vertrouwen dat sommigen binnen hun traditionele financiële systemen kunnen ervaren“.

„COVID-19 bracht ook een wereldwijde golf van financiële onzekerheid teweeg, die bijdroeg aan meer peer-to-peer interacties binnen de crypto-sector.

Youssef herinnerde aan de ervaring van de Russen tijdens de economische neergang in 1998, toen mensen zonder succes probeerden om geld op te nemen, omdat „de banken opgedroogd leken te zijn.“ Een draai aan BTC zou kunnen zijn „om eventuele economische schade te compenseren“ die zou kunnen optreden als gevolg van de pandemie, zei hij.

Kijk uit voor de monolieten

Anton Kozlov, Paxful’s manager voor de Russische markt, voegde eraan toe dat Rusland „altijd een monolithisch banksysteem heeft gehad“, wat de burgers aanmoedigt om te zoeken naar alternatieve manieren om deel te nemen aan de financiële markten, zoals de handel in crypto P2P.

Onlangs publiceerde een tak van de Russische federale overheid een ontwerp van een nieuwe rechtszaak genaamd On Digital Financial Assets, die gericht is op het handhaven van strikte cryptocurrency wetten in het land. De wetgeving is nog niet goedgekeurd en staat sinds 2018 ter discussie.

Comments are closed.

Post Navigation